Bundesliga som blir den første store fotballigaen som starter opp

Bundesliga-spillerne kom tilbake til trening de siste ukene foran ligaens forventede omstart. Dagens bekreftelse betyr at Bundesliga vil være den første store ligaen som gjenopptas midt i den pågående koronavirus krisen. Tysklands regjering har godkjent planene for at landets Bundesliga og 2. Bundesliga fotballiga skal komme tilbake denne måneden, med datoer satt til å bli bekreftet på et møte 7. mai.

Bundesliga vil gjenoppta bak lukkede dører. Med alle spillere, teammedarbeidere og tjenestemenn som skal underlegges strenge tiltak. For å beskytte alle mot det nye coronavirus (Covid-19). Alle kamper i Bundesliga har blitt utsatt siden midten av mars. Da en innledende suspensjon ble på plass til 2. april, selv om dette senere ble utvidet til minst slutten av den måneden.

Merkel slipper løs

Den tyske forbundskansleren Angela Merkel kunngjorde at landet nå er forbi den første fasen av pandemien og vil slappe av på flere tiltak. Enkelte begrensninger hadde allerede blitt opphevet, men den siste erklæringen innebærer at store butikker nå vil få lov til å åpne igjen. To husstander vil kunne møtes i det offentlige og alle skoler kan fortsette å undervise. Det ble imidlertid ikke gitt noen nye oppdateringer med hensyn til spill- og spillsteder i landet. Sosiale distanse-tiltak vil forbli på plass.

DFL uttaler

Deutsche Fussball Liga (DFL), sportens styrende organ i Tyskland, møtes i morgen for å diskutere ytterligere detaljer om når ligaen kommer tilbake. Helgen 16. til 17. mai er en mulig omstartdato. Regjeringen ba også DFL og Bundesliga se på andre tiltak for å sikre sikkerheten til spillere og ansatte. Dette inkludert potensielt å ha treningsleire før alle kamper og pågående tester for spillere.Bundesliga som blir den første store fotballigaen som starter opp

Tidligere denne uken avslørte Bundesliga at den 4. mai hadde den gjennomført 1 724 tester på de 36 klubbene over Bundesliga og Bundesliga 2 siden 30. April. 10 tilfeller ble identifisert i prosessen. Tyskland har opplevd en relativt lav innvirkning av koronavirus sammenlignet med andre store europeiske land. Gladnyhet til alle fotballfans der ute som liker odds!