COVID-19 Pandemic er krise for europeisk fotball

Denne sesongens Champions League-konkurranse har gått inn i limbo da COVID-19-pandemien fortsetter å raser over hele planeten. Konkurransen, som blir sett på som fotballens verdens eliten konkurranse, er halvveis igjennom. Med 12 lag igjen i turneringen, er det bare fire som hittil har klart seg til kvartfinalen. Det er Atalanta, som slo Valencia 4-3 på sammenlagt; Atletico Madrid som slo Liverpool 3-2; Paris Saint-Germain som slo Dortmund 3-0, og RB Leipzig som slo Tottenham Hotspur 4-0. Men Coronavirus-utbruddet har forhindret at det blir spilt ytterligere kamper.COVID-19 Pandemic er krise for europeisk fotball

Men hvem vet hvilken effekt Coronavirus vil ha på lag og spillere? Noen klubber har fått infeksjoner bekreftet og blitt tvunget til å isolere seg selv. Mens andre kanskje ikke har bekreftede infeksjoner, vil de uansett isolere seg for å redusere sannsynligheten for at spillere sprer viruset blant troppene sine. Når de får spille igjen etter en så lang permittering, kan form og formue endres.

Champions League rot

Sist tirsdag den 17. mars sa UEFA at de diskuterte ulike alternativer med hensyn til å fortsette Champions League-konkurransen. Ideelt sett ønsker de at både Champions og Euro League-finalen skal spilles innen utgangen av juni. På dette tidspunktet begynner det å ligne ønsketenkning. Det er allerede besluttet og kunngjort at Euro 2020-nasjonsturneringen blir utsatt med 12 måneder. UEFA har til hensikt å prioritere innenlandske ligaer. I mellomtiden har de nedsatt en arbeidsgruppe som skal følge nøye med på situasjonen da den endrer seg i løpet av de kommende ukene og månedene.

Bundesliga utsatt

DFL har bekreftet at Bundesliga vil forbli suspendert til 30. april tidligst. I mellomtiden sier Eintracht Frankfurt at to av spillerne sine kommer seg godt etter å ha fått kontrakt med COVID-19. I Storbritannia har Premier League-sesongen blitt satt på vent til 30. april tidligst. Det er derfor ganske usannsynlig at all europeisk armatur vil finne sted før den datoen.

Les mer om odds her!