For retten etter drapstrusler til pro-atleter

Sportsbetteren Benjamin Tucker Patz står overfor en føderal kriminell klage for å ha sendt dødstrusler til college- og proffutøvere i 2019. Gambleren hevdet nylig å ha vunnet mer enn $ 1 million på sportsspill. 23-åringen, som bor i New York City, sendte angivelig hundrevis av direktemeldinger til idrettsutøvere. I disse truet han dem og deres familiemedlemmer. Han kommuniserte på sosiale mediesider Instagram og Facebook ved hjelp av anonyme kontoer. FBI fortsatte å etterforske saken. FBI kunne spore de sosiale medie-kontoen som ble brukt til å sende meldingene. Funnet førte til en IP-adresse i Sacramento, California. Etterforskere kunne også koble denne husadressen til en e-postadresse som tilhørte Patz. Han hadde tidligere bodd i Napa, California.

300 mennesker hadde blitt truet online

Analyse av Instagram- og e-postkontoer knyttet til Patz avslørte at mer enn 300 personer hadde blitt truet med eksplisitte meldinger. I den angivne klagen heter det at truslene i de fleste tilfeller var knyttet til Patz ‘spillaktivitet. Truende meldinger nådde angivelig også medlemmer av det profesjonelle baseball-teamet Tampa Bay Rays. Den straffbare anklagen beskrev spesifikt truslene disse spillerne ble utsatt for. 20. juli fikk fire teammedlemmer Instagram-meldinger fra Patz. Dette var samme dag som lagets nederlag mot Chicago White Sox i en hjemmekamp. Klagen ga ikke eksakte navn på disse spillerne, bare initialene deres.For retten etter drapstrusler til pro-atleter

En av meldingene leste: “Dessverre kommer 0-5 mot Chicago White Sox ikke til å strekke til. På grunn av syndene dine, må jeg halshugge deg og din familie.”

Patz sendte lignende meldinger til de tre andre spillerne. Han kom også i kontakt med en White Sox-idrettsutøver samme dag, og truet med å halshugge ham også. En rekke av meldingene hans inneholdt rasisme. I løpet av 2019 falt mange andre høyskoler og pro-idrettsutøvere offer for Patz “trusler”. Disse inkluderer spillere for Kansas City Royals, Washington Nationals, Atlanta Braves, New England Patriots, Toronto Blue Jays, Oakland Athletics, San Diego Padres, Baltimore Orioles og Cleveland Indians. Usportslig sa du?