French Open utsetter Grand Slam til sterke reaksjoner

Den globale tenniskalenderen har blitt kastet ut i ytterligere kaos. En beslutning fra French Open-arrangører om å utsette Grand Slamkom som et sjokk. Med spillere og rivaliserende turneringer kritiske til det tilsynelatende ensidige trekket. Arrangementet på Roland Garros, er tradisjonelt sesongens andre store. Og på tirsdag ble arrangementet flyttet fra en startdato 24. mai til 20. september. Arrangørene sa at strenge innesperringstiltak som ble pålagt av den franske regjeringen for å takle COVID-19. De mente det hadde gjort det umulig å fortsette med forberedelser for Grand Slam.

Kolliderer med andre tennis-datoer

FFT (fransk tennisforbund) president Bernard Giudicelli sa: “Vi har tatt en vanskelig, men likevel modig beslutning i denne enestående situasjonen, som har utviklet seg veldig siden forrige helg.”French Open utsetter Grand Slam til sterke reaksjoner

Men de nye datoene betyr at turneringen skulle starte bare en uke etter US Open. Det er hvis den begivenheten forblir i sin opprinnelige tidsramme. Arrangører av Grand Slam i New York erkjente at det måtte trenge å bli flyttet. Den omplanlagte French Open ville også kollidere med starten på den asiatiske turneringene. Og også publikumsfavoritter som Laver Cup-lagkonkurransen, som skal finne sted i Boston fra 25. til 27. september. Menns ATP-turne og kvinnenes WTA-turné er begge for øyeblikket suspendert på grunn av coronavirus pandemi.

Egoistiske’ avgjørelser

Den britiske dobbeltspilleren Jamie Murray stilte spørsmål ved den tilsynelatende mangelen på koordinasjon øverst i spillet. “Sterkt trekk av French Open/FFT for å gå til slutten av september,” twitret han. “Jeg trodde at kreftene i tennis skulle handle om å jobbe sammen i disse dager?” Canadas Vasek Pospisil, medlem av ATP-spillerådet, var sterkt kritisk til avgjørelsen.

Det fanget også WTA-sjef Steve Simon overrasket, samt den tidligere amerikanske og australske Open-mesteren Naomi Osaka.“Excusez moi ???” twitret Osaka. Mens Rumensas Sorana Cirstea tok opp problemet med kommunikasjonsmetoden. “Hva??? Igjen å finne ut av det via twitter … ”skrev hun.

Her kan du lese mer om sportsspill.