Nordmenn tok hjem flest gull- ikke overraskende

I løpet av vinterlekene har det vært mange spådommer om utfallene og oddsene til hver enkelt sport. Samt hvilke land som mest sannsynlig ville lykkes og gå bort med flest medaljer og flest gull. Mange som satte innsatser på hendelsene på en av disse fire landene, er nå lykkelige og teller sine gevinster.

USA kom på fjerdeplass

USA kom på fjerde plass med i alt 23 medaljer. USA Snowboarder, Rød Gerard, vant den aller første gullmedaljen i 2018 lekene. Halfpipe pro Shaun White klarte å vinne gullmedalje for Team USA. Totalt gikk USA bort med 9 gullmedaljer. Andre gullmedaljer fra lag USA inkluderer Mikaela Shiffrin for Alpine Skiing. Jessie Diggins for Cross Country Skiing og David Wise for Freestyle Skiing.

Tyskland

Det var klart at Canada var en favoritt blant spillerne, men de fleste trodde også at Tyskland ville ta med seg de fleste gull- og overordnede medaljer. Mens landet ikke endte i første omgang, endte de på andreplass med et medaljantal på totalt 31. Tyskland dro hjem med et solid antall: 14 gullmedaljer.

Det er typisk norsk å være god

Det er mange som trodde at Norge vil være den som skal lede hjem med de fleste medaljer i 2018. Landet kom i andre til Russland ved OL i Sotsji i 2014, og det ville bare virke som om vi kunne hente kronen i år. Og det gjorde vi i stor stil!Nordmenn tok hjem flest gull- ikke overraskende

For de heldige sportsvinnerne som satte sine bud på Norge, venter en stor lønningsdag. Landet klarte å avslutte vinterspillene i 2018 med det høyeste antall medaljer. Totalt raked Norge i 38 medaljer, hvorav 13 var gull.

Canada

Canada ble også ansett som et av de beste landene som mest sannsynlig vil ende med mange medaljer. Landet hadde mange sterke idrettsutøvere og avsluttet Vinter-OL med 29 medaljer totalt, inkludert 11 gullmedaljer.