Odds på verdens første transgender Miss Universe

Bookmakere forbereder seg til et ellevilt Miss Universe 2018. Favoritten er Miss Spain for å vinne Miss Universe 2018 på baksiden av økt publisitet rundt konkurrenten. Angela Ponce ble kronet Frøken Spania i juni. Hun representerer sitt land på det årlige Miss Universe-arrangementet i Bangkok den 16. desember. Litt spesielt med henne er at hun vil bli den første transgender-kandidaten til å delta i tevlingen.

Selv om det har vært tillatt for transgender misser siden 2013 skulle de ta 5 år. Og i 2018 har vi altså den første transgender-konkurrent å delta i Miss Universe. Miss Ponce sier allerede at hennes inkludering er en “seier for menneskerettigheter”. Støtten til Angela vokser på sosiale media.

Odds droppes og økes som vi nærmer oss

Til tross for økt innsats-interesse i Angela Ponce, er Miss South Africa (Tamaryn Green) favoritt hos store sportsbøker. Faktisk, med nesten 100 forskjellige deltakere å satse på. Det er mange motstridende odds tilgjengelig på arrangementet. Miss Universe sendes live i over 190 land over hele verden. Det er en publikums rekkevidde på en halv milliard.

Hvem vant Miss Universe 2017?

Demi-Leigh Nel-Peters i Sør-Afrika vant Frøken Universe 2017, og fullførte første av 92 deltakere. Det var den 66. Miss Universe og ble arrangert i Las Vegas den 26. november 2017.

Odds på verdens første transgender Miss UniverseSiste 5 vinnere av Miss Universe:

  • 2017 Sør-Afrika Demi-Leigh Nel-Peters
  • 2016 Frankrike Iris Mittenaere
  • 2015 Filippinene Pia Wurtzbach
  • 2014 Colombia Paulina Vega
  • 2013 Venezuela Gabriela Isler

Hvem er Angela Ponce?

Angela Ponce er en 27 år gammel transgender-modell og skjønnhetskonkurrentkonkurrent som er den nåværende Miss Spain. Hun startet hormonbehandling 16 år og fullførte sin overgang i 2014 og kom andre i Spanias Miss World-festivalen i 2015, hvor hun representerte regionen Cadiz.

Hennes fulltidsjobb er som er som en menneskerettighetsaktivist. Hun har kjempet lenge for transgender likestilling. Hun har nesten en halv million etterfølgere på Instagram og bruker den sosiale media-plattformen til å levere sin mening.