Sportshjørnet: Greyhound Racing

Hvis du har brukt tid på hesteveddeløp, vil du uten tvil være oppmerksom like dette. Greyhound racing er en annen stor sportsbegivenhet som du kan satse på penger på. Ofte kontroversielt – mye mer enn hesteveddeløp. Greyhound racing er ikke lovlig overalt, og det er noen ting du kanskje vil vite før du setter et spill på disse nydelige hundene. Før det, for de av dere som er nye til det, må vi se på greyhound racing generelt. La oss begynne med opprinnelsen.

mobilebet50 kr uten innskudd!
Sett inn 200 kr å spill for 800 kr!
Norges Beste Mobilcasino
Besøk Her

Opprinnelsen

Greyhound racing opprinnelig stammer fra coursing, hvor hunder jager harepuser. I 1912 oppfant Owen Patrick Smith den kunstige haren, en mekanisk enhet som løper langs en skinne rundt en oval krets. Prinsippet bak dette var å stoppe unødvendig drap av harer hvis hundene fanget dem. Systemet ble til slutt transportert til Storbritannia i 1926, der det har vært i bruk siden. Kort tid etter ble Greyhound Racing Association dannet for å styre greyhound racing i Storbritannia. Mens American International Greyhound Racing Association styrer i USA.mobilebet

Ved 1940-tallet så rundt 34 millioner mennesker på greyhound racing. Idretten så en kraftig nedgang i fremmøtet på 1960-tallet. Siden da har fjernsynsdekning og store sponsoravgifter bidratt til å bringe sporten tilbake til det vanlige. Men det er fortsatt ikke så nært populært som det en gang var. Synd egentlig.

Moderne greyhound racing

Moderne greyhound racing står overfor mange hindringer. Det er dyrerettighets-aktivister som ønsker at sporten forbudt. For å motvirke dem har nye racingkoder blitt utviklet. Og nye regler for å sikre at alle hundene behandles bra. Bare profesjonelle kenneler og trenere er involvert i sporten. Moderne greyhounds får utmerket medisinsk hjelp og testes for å sikre at de ikke er dopet. Dessverre var dette en vanlig praksis i begynnelsen av det tjueførste århundre). De ser til at ingen hunder er mishandlet på noen måte. Det er også adopsjons-grupper på plass. Dette å sikrer at hunder som har kommet til en slutt på sine “racing days” er plassert i omsorg og adopsjonshjem. Vi ønsker lykke til på norske-automater.org!