Svenske Spill fordømmer odds på lavere liga

Svenska Spel-sjef Patrik Hofbauer og styreleder Erik Strand har fordømt operatører som tilbyr markeder på de svenske fotballagene i den lavere ligaen. Dette er etter suspendering av alle høyprofilerte ligaer og konkurranser. Som et resultat av den nye coronavirus (Covid-19) -pandemien som begrenser de tilgjengelige sportsspillmulighetene. Hofbauer og Strand sier at operatørene har blitt tvunget til å søke høyt og lavt etter nye markeder. Dette har resultert i at noen tilbyr odds på treningskamper mellom klubber i Sveriges fjerde og femte divisjon.

Sterke meninger

I en post som ble publisert i svenske medier, bemerket de at nesten alle idrettsstyrende organer var imot utbredt spill på de laveste divisjonene. Flere operatører som tilbyr odds på de lavere ligaene i Sverige, inkluderte kamper der et flertall av deltakerne var under 18 år. Dette vil øke risikoen for kampfiksing, sa de. “Det faktum at spillselskaper opptrer på denne måten, gjør oss både overrasket og skuffet,” sa Sand og Hofbauer. “Hvor er respekten deres for sporten? Hvor er ansvaret for kundene? Hvordan beskytter de forbrukerne, de som spiller på kampene?”Svenske Spill fordømmer odds på lavere liga

Sand og Hofbauer innrømmet at Svenska Spel, som de fleste andre sportsbookoperatører, hadde blitt “sterkt påvirket” av kansellering eller utsettelse av nesten all større idrett. Dette betydde imidlertid ikke at de ville sette idrettens integritet i fare ved å tilby spill på “useriøse” spill, la de til. Mens den innrømmet å innimellom tilby innsatser på treningskamper. Sa operatøren at dette bare ble gjort etter samråd med det svenske fotballforbundet. Bare på nivåer av fotballpyramiden som er anbefalt av idrettsstyringsorganet.

Som et resultat av den nåværende situasjonen krever Svenska Spel at lovgivning er vedtatt for å forby å satse på amatøridrett. Noe de hevdet ville ivareta interessene til idrettsutøvere og spillkonsumenter, og ta bort muligheter for kriminelle å tjene penger. Operatøren har tidligere angrepet forslag fra det svenske Lotteritilsynet om å forby å satse på regelbrudd. For eksempel gule kort eller feil i tennis, for ikke å gå langt nok. I stedet foreslo det å være forbudt å ha markeder for eventuelle begivenheter i spillet som kunne manipuleres for innsatsformål. Som for eksempel innkast og hjørnespark.