Tyskland regulerer sportsbetting i 2020

Ledere i Tysklands 16 stater har etter hvert bestemt å endre lovgivning. Dette vil oppdatere nasjonens offisielle holdning til sportsbetting ved midlertidig å legalisere aktiviteten og tillate operatører å søke om lisenser. Spillere gleder seg. Hva endret deres syn på hvordan sportsbøker?Tyskland regulerer sportsbetting i 2020

Ifølge en rapport brukte hodene den siste utgaven av deres ministerkonferanse-president til å endre for tredje gang statsoverenskomsten om gambling og innføre retningslinjer som skal starte et regulert sportsbettingmarked.

EU venter

Den nye lovgivningen må fortsatt ratifiseres av EU-kommisjonen. Men er angivelig på grunn av å løpe i 18 måneder fra første dag neste år. Hvorefter det er planlagt å bli erstattet av et mer omfattende sett med forskrifter som dekker flere former for gambling. Godkjenning av EUs høyeste lovgivende organ kan angivelig komme så snart som neste måned med lisensansøgninger akseptert kort tid etter.

Skattevilkår:

Det nye tiltaket dekker bare sportsbetting og vil mandat at alle autoriserte operatører betaler en omsetningsavgift på 5%. Og forbudt å tilby in-play satsing. I tillegg er det å forby enkelte bettorer å bruke mer enn € 1.000 ($ 1.137) per måned, men har klødd på en tidligere bestemmelse som hadde begrenset landets marked til bare 20 lisenser.

Schleswig-Holstein standard:

Den nordlige delstaten Schleswig-Holstein har angivelig lenge vært ledende i Tysklands iGaming-marked. Etter innføringen av en offisiell lisensprosess for en rekke vertikaler i 2011 som ser at operatørene betaler en 20% bruttoomsetningsskatt. Den nettopp endrede statstraktaten om gambling er å tillate denne jurisdiksjonen å beholde sitt nåværende regelverk til 30. juni 2021 for å tjene som testmiljø for politikk som senere kan utrulles landsomfattende.

Spillerbeskyttelse

Schleswig-Holstein-parlamentarikeren Hans-Jorn Arp beskrev den nettopp endrede statstraktaten om gambling som et gjennombruddsprosjekt som har vist at andre tyske jurisdiksjoner godtar statens mer liberale holdning til gambling. Den kristedemokratiske unionspolitikeren proklamerte videre at den nye lovgivningen vil hjelpe til med å bedre beskytte spillere og kunne se lokale idrettsforeninger dra nytte av kvittering for skatter fra sportsbetting.

Arps uttalelse leser etterhvert

“For Schleswig-Holstein er dette en stor suksess etter at staten lenge hadde møtt motstand mot sin fremtidsrettede løsning innen gambling. Nå trekker de andre føderale statene i samme retning etter at de endelig er overbevist om at Schleswig-Holstein-modellen er hensiktsmessig. “