Verdt å vite om Barcelonas nye manager

Hva er Quique Setiens tidligere erfaring? Mens Valverde helt sikkert vekk bort fra Barcelonas etablerte modell, ser Setien ut til å være en beundrer av verdiene som Johann Cruyff ga klubben. Han har administrert syv forskjellige klubber i sin lederkarriere og alltid vært i samsvar med ideene sine. Senest klarte han å redde Las Palmas fra nedrykk i løpet av sin to år lange innsats der. Og han hadde også suksess med å gjøre Real Betis om til et av de mer spennende lagene i La Liga. Han hjalp dem til en sjetteplass i sin første ansvarlige sesong.

Fortsatt ingen pokaler

Det er sant at Setien ikke er en dekorert trener. Han har faktisk ikke vunnet noe sølvtøy siden han vendte seg til yrket i 2001. Selv om en slik ansettelse alltid er en risiko for en toppklubb som Barca. Men det er ubestridelig at den spanske taktikeren har enorm tro sin egen filosofi. Han har vært i stand til å å forbedre lagene i uten tunge investeringer i troppen.Verdt å vite om Barcelonas nye manager

Setien er en stor beundrer av ballbesittelse og praktiserer en fotballstil som han kaller “ryddig og systematisk.” Han tror på balansen i en enhetlig struktur og krever full hengivenhet fra spillerne sine i trening. Han har snakket om å kanalisere spillerens energi til en mer målt tilnærming på banen. Muligens med henvisning til Valverdes ofte strenge, men kaotiske stil.

Baserer taktikk på sjakk

Dette kommer ikke som noen overraskelse da Setien også er en ivrig sjakkspiller. Faktisk er han så investert i spillet at han kaller det en hobby. Men omtaler det som en av de store inspirasjonene bak hans ledelsesfilosofi. Det gjenstår å se hvordan denne meldingen vil påvirke dagens avling av Barcelona-spillere. Men de tidlige tegnene tyder på at store endringer virkelig blir implementert.

Å dele ideene fra tidligere ledere som Pep Guardiola og Johann Cruyff vil utvilsomt være et kjærkomment syn for supporterne, og spanjolen vil håpe at den kjente tilnærmingen vil kjøpe ham nok tid til å stabilisere skipet. Men selv en klubb som Barcelona, ​​som er tungt forankret i sine tradisjoner, er fremdeles veldig mye i resultatbransjen. Både frontkontoret og fansen vil ønske å se forbedringer tidlig hvis Setien skal glede seg over et lengre opphold på Nou Camp. Les om odds her!