Wimbledon planlegger fortsatt å spille til tross for virus-kaos

Arrangørene fra Wimbledon planlegger fortsatt å spille Grand Slam i år. Til tross for koronaviruskaoset som førte til at French Open ble presset tilbake til september. Wimbledon skal etter planen løpe fra 29. juni til 12. juli. Men alle sjefene i England Club er klar over at den sportslige planen er blitt desimert av den dødelige pandemien. French Open-sjefer på tirsdag avslørte at Grand Slam vil flyttes fra det planlagte vårevenementet til september. Mange spillere reagerte med sjokk over franskmennenes “arroganse”.

Årets andre Grand Slam skulle begynne 24. mai, men vil nå løpe fra 20. september til 4. Oktober. Det er installert et tak over Roland Garros sentrumsbane, Philippe Chatrier, med lyskastere på de tre andre hovebanene. Noe som vil gjøre det mulig å spille Grand Slam i September, sier French Open.

Naiv optimisme?

Wimbledon er fortsatt håpefull for at spillet ved gressbaneturneringen vil kunne gå foran hvis spredningen av viruset bremses. Men Richard Lewis, administrerende direktør i All England Lawn Tennis and Croquet Club, insisterte på at de ville sette offentlig sikkerhet først. “Kjernen i beslutningen er vårt engasjement for helse og sikkerhet for medlemmene, personalet og publikum. Og vi er takknemlige for myndighetene og offentlige helsemyndigheter for deres råd og støtte,” sa Lewis.Wimbledon planlegger fortsatt å spille til tross for virus-kaos

Selv om de fortsetter å planlegge for The Championships på dette tidspunktet, er det fortsatt en situasjon som utvikler seg kontinuerlig. Han avslutter med å forsøke unngå den franske flausen. “Vi takker alle våre medlemmer, ansatte, spillere, partnere, entreprenører og publikum for deres tålmodighet og tillit når vi fortsetter å navigere i denne enestående globale utfordringen.” Noen vil ikke tråkke spillere eller andre på tærne ser vi.

La oss se hva som skjer, folkens. Kanskje du kan ha litt gøy med å sette et veddemål på oddsen om Wimbeldon vil hende eller ikke. Noe moro skal vi vel ha i disse corona-dager?

Les om odds her!